Electrified Double Track Project. Ipoh-Padang Besar
 

PRIVACY NOTICE

> Malay Version


MMC-Gamuda Joint Venture Sdn Bhd, Gamuda Group of Companies and Gamuda Group of Companies’ associates and affiliates ("Group") respects the privacy of individuals with regard to personal data. This personal data and privacy policy is formulated in accordance with the Personal Data Protection Act 2010 ("Act"). For the purpose of this personal data and privacy policy, "Personal Data" shall have the meaning as ascribed to it in the Act.

A. INFORMATION COLLECTED

  1. The Personal Data about you which this Website may collect includes:-
    1. information collected when you register or update an online profile or when you fill in, which may include personal data such as your name and contact details;
    2. information collected when you submit your resume or application to us for consideration of employment;
    3. the content of electronic forms you submit via this Website requesting us to provide services or information, or take actions;
    4. information input or submitted to online facilities such as search tools and calculators;
    5. personalisation preferences you select as you use this Website;
    6. nformation submitted if you participate in survey or competition whether via online or otherwise; and
    7. any messages or comments you submit to us via this Website, which may include personal data such as name, email address and telephone number.

B. PURPOSE OF COLLECTION OF PERSONAL DATA

  1. By providing any of your Personal Data to the Group whether via online or otherwise, you hereby agreed that the Group shall collect, retain and use the Personal Data for the following purposes:
    1. providing you with services under any of the Group's business; and/or
    2. processing your application under any of the Group's programme; and/or
    3. marketing of goods and services and sending any advertising and/or promotional material to you; and/or
    4. conducting research on planning, product, goods, services, security and testing; and/or
    5. carrying out matching procedure in accordance with the law; and/or
    6. notifying you of special offers or new products, updates and promotions; and/or
    7. performing statistical and analysis of your behaviour and characteristics in order to measure interest in and use of the various areas of this Website and providing this information to advertisers together with information as to the number of users that have been exposed to or clicked on their banners; and/or
    8. where you have provided your resume, considering you for any jobs that may arise in the Group; and/or
    9. purposes connected with the operation, administration, development or enhancement of the Group’s business or this Website; and/or
    10. where required by law, where the Group consider that such use or disclosure is necessary to respond to any claims or legal process, or where the Group suspects that fraud or unlawful activity has been, is being or may be engaged in; and/or
    11. where a third party acquires or wishes to acquire, or makes inquiries in relation to acquiring, an interest in any company within the Group; and/or
    12. making such disclosures as may be required for any of the above purposes or by law.
  2. We may either contact you for the purpose as set out in item (1a) of (B) above via telephone calls, emails or short message services.

C. USE AND DISCLOSURE

  1. 1. You further agree that the Group may disclose and transfer (whether in Malaysia or abroad) amongst any company within the Group and/or to third parties including but not limited to the Group's agents, contractors, partners, advertisers, network operators, associated companies, any relevant financial institutions, any other persons under a duty of confidentiality to the Group or any company within the Group, any referee whose details are provided by you, any of the company’s within the Group actual or proposed assignees or transferees of any of rights of the company's within the Group with respect to you, service providers (including those who assist us in providing this Website), for the Group’s operational, administration and development requirements and to organizations who provide archival, auditing, professional advisory, debt collection, banking, marketing, advertising, mailhouse, delivery, recruitment, call centre, technology, research, utility and security services to use, disclose, hold, process, retain or transfer such Personal Data for the purposes of (B) above for and on behalf of Group.
  2. The Group uses and discloses aggregated non-personally identifying information collected through this Website as part of the Group’s process of constantly improving this Website and/or the Group’s business.

D. IMPACT OF NON PROVISION OF PERSONAL DATA

  1. Please note that in the event that sufficient Personal Data is not supplied, or is not satisfactory to the Group then your application or request to Group for any of the above purposes as set out in (B) above may not be accepted or acted upon or your request to browse some information on this Website may be denied or the Group will not be able to provide the full range of services through this Website.

E. STORAGE AND RETENTION OF THE PERSONAL DATA

  1. Your Personal Data shall be stored either in hard copies in the Group’s offices or stored in servers located in Malaysia and operated by the Group or its service providers.
  2. Any Personal Data supplied by you will be retained by the Group as long as necessary for the fulfilment of the purposes stated in (B) above or is required to satisfy legal regulatory, accounting requirements or to protect the Group's interests.
  3. The Group does not offer any online facilities for you to delete your Personal Data held by the Group.

F. HOW WE HANDLE EMAIL AND “CONTACT US” MESSAGES

  1. The Group may preserve the content of any email or "Contact us" or other electronic message that the Group receives.
  2. Any personal data contained in those messages will only be used or disclosed in ways set out in this Privacy Notice.
  3. The message content may be monitored by the Group’s service providers or employees for purposes including compliance, auditing and maintenance or where email abuse is suspected.

G. COMMUNICATION OR UTILIZATION DATA

  1. Through your use of telecommunications services to access this Website, your communications data (e.g. Internet protocol address) or utilization data (e.g. information on the beginning, end and extent of each access, and information on the telecommunications services you accessed) are technically generated and could conceivably relate to Personal Data.
  2. To the extent that there is a compelling necessity, the collection, processing and use of your communications or utilization data will occur and will be performed in accordance with the applicable data privacy protection legal framework.

H. NON-PERSONAL DATA COLLECTED AUTOMATICALLY

  1. When you access this Website, the Group may automatically (i.e., not by registration) collect non-personal data (e.g. type of Internet browser and operating system used, domain name of the website from which you came, number of visits, average time spent on the site, pages viewed).
  2. The Group may use this data and share it with rest of the Group to monitor the attractiveness of this Website and improve their performance or content.

I. COOKIES

  1. When you view this Website, the Group may store some data on your computer in the form of a "cookie" to automatically recognize your personal computer next time you visit.
  2. Cookies can help us in many ways, for example, by allowing us to tailor a website to better match your interests or to store your password to save you having to re-enter it each time.
  3. If you do not wish to receive cookies, please configure your Internet browser to erase all cookies from your computer's hard drive, block all cookies or to receive a warning before a cookie is stored.

J. JOB APPLICANTS

  1. Personal information provided in connection with an application for employment will be used to determine your suitability for a position with the Group and, if applicable, your terms of employment or engagement.
  2. Your information may also be used to monitor the Group’s recruitment initiatives and equal opportunities policies.
  3. Your details may be disclosed to third parties to verify or obtain additional information including education institutions, current/previous employers and credit reference agencies. Credit reference agencies record these searches and you can contact us to find out which agencies we used.
  4. Unsuccessful applications may be retained to match your skills to future job opportunities.

K. CONFIDENTIALITY

  1. Personal Data held by the Group will be kept confidential in accordance with this Privacy Notice pursuant to any applicable law that may from time to time be in force.
  2. Any questions, comments, suggestions or information other than Personal Data sent or posted to this Website, or any part of the this Website by visitors will be deemed voluntarily provided to the Group on a non-confidential and non-proprietary basis.
  3. The Group reserves the right to use, reproduce, disclose, transmit, publish, broadcast and/or post elsewhere such information freely as set out in (C) above.

L. SAFETY OF PERSONAL DATA

  1. The Group uses a number of mechanisms to protect the security and integrity of your Personal Data.
  2. For the internet, unfortunately, no data transmission over the internet can be guaranteed as completely secure. So while the Group strives to protect such Personal Data, the Group cannot ensure or warrant the security of any Personal Data transmitted to the Group and individuals do so at their own risk. Once any Personal Data comes into the Group’s possession, the Group will take reasonable steps to protect that information from misuse and loss and from unauthorised access, modification or disclosure.
  3. A username and password may be essential for you to use some sections of this Website. For your own protection, the Group’s requires you to keep these confidential and to change your password regularly (if required).

M. LINKS

  1. This Website may contain links to other sites and pages. By activating a link, such as for example by clicking on the banner of an advertiser, you leave this Website and the Group does not exercise control over any Personal Data or any other information you give to any other entity after you have left this Website.

N. RIGHT OF ACCESS TO PERSONAL DATA

  1. Under the Act, you have the right of access to your Personal Data held by Group on payment of a prescribed fee and to request correction of the Personal Data that is inaccurate, incomplete, misleading or not up-to-date.
  2. If you have any questions regarding this Privacy Notice or if you wish to request access to your Personal Data or if you wish to correct your Personal Data or if you wish to withdraw your consent to the Group for the processing of your Personal Data for the purposes as set out in (B) above or for the transfer of your Personal Data to the parties stated in (C) above, you may send your request in writing at the following address:
  3. Head of Group Public Affairs
    Electrified Double Track Project,
    Lot 52-58, Jalan SS22/21,
    Damansara Jaya,
    47400 Petaling Jaya,
    Selangor Darul Ehsan, Malaysia.
    Email: 2THelp@2t.com.my

  4. The Group reserves the right to charge you a reasonable fee for the processing of any data access request.

O. CHANGES TO PRIVACY NOTICE

  1. The Group reserves the right to amend this Privacy Notice from time to time without prior notice. The Group advises that you check this Privacy Notice on a regular basis.

 



(MALAY VERSION)

MMC-Gamuda Joint Venture Sdn Bhd, Kumpulan Syarikat Gamuda Syarikat dan Kumpulan Syarikat Gamuda bersekutu dan gabungan ("Kumpulan") menghormati privasi individu berkenaan data peribadi. Data peribadi ini dan polisi privasi dirumuskan menurut Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ("Akta"). Untuk tujuan data peribadi dan polisi privasi ini, "Data Peribadi" hendaklah mempunyai erti yang dianggap kepadanya dalam Akta.

A. MAKLUMAT YANG DIKUMPULKAN

  1. 1. Data Peribadi mengenai anda yang dikumpul oleh Laman Web ini termasuk:-
    1. maklumat yang dikumpul apabila anda mendaftar atau mengemaskini profil dalam talian atau apabila anda mengisi, yang mungkin termasuk data peribadi seperti nama dan butir-butir hubungan anda;
    2. maklumat yang dikumpul apabila anda menghantar resume atau permohonan anda kepada kami untuk pertimbangan pekerjaan;
    3. kandungan borang elektronik yang anda hantar melalui Laman Web ini meminta kami untuk memberikan perkhidmatan atau maklumat atau mengambil tindakan;
    4. maklumat yang dimasukkan atau diserahkan kepada kemudahan dalam talian seperti alat carian dan kalkulator;
    5. Personalisasi utama yang anda pilih semasa anda menggunakan Laman Web ini;
    6. maklumat yang dikemukakan jika anda mengambil bahagian dalam tinjauan atau pertandingan sama ada melalui dalam talian atau selainnya; dan
    7. apa-apa mesej atau komen yang anda serahkan kepada kami melalui Laman Web ini, yang mungkin termasuk data peribadi seperti nama, alamat e-mel dan nombor telefon.

B. TUJUAN MENGUMPUL DATA PERIBADI

  1. Dengan memberikan apa-apa Data Peribadi anda kepada Kumpulan sama ada melalui dalam talian atau sebaliknya, anda dengan ini bersetuju bahawa Kumpulan akan mengumpul, menyimpan dan menggunakan Data Peribadi bagi tujuan-tujuan berikut:
    1. memberikan anda dengan perkhidmatan di bawah mana-mana perniagaan Kumpulan; dan/atau
    2. pemprosesan permohonan anda di bawah mana-mana program Kumpulan; dan/atau
    3. pemasaran barangan dan perkhidmatan dan menghantar mana-mana pengiklanan dan/atau bahan promosi kepada anda; dan/atau
    4. menjalankan penyelidikan mengenai perancangan, produk, barangan, perkhidmatan, keselamatan dan ujian; dan/atau
    5. menjalankan prosedur sepadan menurut undang-undang; dan/atau
    6. memberitahu anda tentang tawaran khas atau produk baru, pengemaskinian dan promosi; dan/atau
    7. melaksanakan statistik dan analisa tingkah laku dan ciri-ciri anda untuk mengukur kepentingan dalam dan penggunaan pelbagai bidang Laman Web ini dan memberikan maklumat ini kepada pengiklan-pengiklan bersama-sama dengan maklumat tentang bilangan pengguna yang telah terdedah kepada atau mengklik atas panji-panji mereka; dan/atau
    8. di mana anda telah memberikan resume anda, mempertimbangkan anda untuk apa-apa kerja yang mungkin wujub dalam Kumpulan; dan / atau
    9. tujuan yang berkaitan dengan operasi, pentadbiran, pembangunan, atau penambahan perniagaan Kumpulan atau Laman Web ini; dan/atau
    10. Setakat mana dikehendaki oleh undang-undang, di mana Kumpulan menganggap bahawa penggunaan atau pendedahan sedemikian adalah perlu untuk bertindak balas terhadap apa-apa tuntutan atau proses undang-undang, atau di mana Kumpulan mengesyaki telah, sedang atau mungkin akan terlibat dalam penipuan atau aktiviti yang menyalahi undang-undang; dan/atau
    11. di mana pihak ketiga memperolehi atau ingin memperolehi, atau membuat pertanyaan berkaitan dengan memperolehi, suatu kepentingan dalam mana-mana syarikat dalam Kumpulan; dan/atau
    12. membuat pendedahan sedemikian sebagaimana yang dikehendaki bagi mana-mana tujuan di atas atau melalui undang-undang.
  2. Kami boleh sama ada menghubungi anda untuk tujuan seperti yang dinyatakan dalam perkara (B) (1a) di atas melalui panggilan telefon, e-mel atau khidmat pesanan ringkas.

C. PENGGUNAAN DAN PENDEDAHAN

  1. Anda selanjutnya bersetuju bahawa Kumpulan boleh mendedahkan dan memindahkan (sama ada di Malaysia atau luar negara) di antara mana-mana syarikat dalam Kumpulan dan/atau kepada pihak ketiga termasuk tetapi tidak terhad kepada ejen, kontraktor, rakan kongsi, pengiklan, pengendali rangkaian, syarikat-syarikat bersekutu Kumpulan, mana-mana institusi kewangan berkenaan, seseorang yang lain dibawah tugas kerahsiaan terhadap Kumpulan atau mana-mana syarikat di dalam Kumpulan, mana-mana referi yang butir-butirnya diberikan oleh anda, mana-mana syarikat di dalam Kumpulan yang pemegang serah hak atau penerima pindahan sebenar atau yang dicadangkan bagi apa-apa hak syarikat dalam Kumpulan berkenaan anda, pembekal perkhidmatan (termasuk orang-orang yang membantu kami dalam penyediaan Laman Web ini), untuk keperluan operasi, pentadbiran pembangunan Kumpulan dan organisasi yang membekalkan perkhidmatan arkib, pengauditan, nasihat profesional, pungutan hutang, perbankan, pemasaran, pengiklanan, mailhouse, penghantaran, perekrutan, pusat panggilan, teknologi, penyelidikan, utiliti dan keselamatan untuk menggunakan, mendedahkan, memegang, memproses, menyimpan atau memindahkan Data Peribadi itu bagi tujuan (B) di atas untuk dan bagi pihak Kumpulan .
  2. Kumpulan menggunakan dan mendedahkan maklumat yang dikenalpasti bukan secara peribadi yang dikumpul melalui Laman Web ini sebagai sebahagian daripada proses Kumpulan sentiasa memperbaiki Laman Web ini dan / atau perniagaan Kumpulan.

D. KESAN KETIADAAN PERUNTUKAN DATA PERIBADI

  1. Sila ambil perhatian bahawa sekiranya Data Peribadi yang mencukupi tidak dibekalkan, atau tidak memuaskan kepada Kumpulan maka permohonan atau permintaan anda kepada Kumpulan bagi apa-apa tujuan di atas seperti yang dinyatakan dalam (B) di atas mungkin tidak boleh diterima atau bertindak keatasnya atau permintaan anda untuk melayari beberapa maklumat dalam Laman Web ini mungkin akan dinafikan atau Kumpulan tidak akan dapat memberikan pelbagai jenis perkhidmatan melalui Laman Web ini.

E. PENYIMPANAN DAN PENGEKALAN DATA PERIBADI

  1. Data Peribadi anda hendaklah disimpan sama ada dalam salinan cetak di pejabat Kumpulan atau disimpan di dalam server yang terletak di Malaysia dan dikendalikan oleh Kumpulan atau pembekal perkhidmatan.
  2. Sebarang Data Peribadi yang dibekalkan oleh anda akan disimpan oleh Kumpulan selama yang perlu bagi memenuhi tujuan yang dinyatakan dalam (B) di atas atau diperlukan untuk memenuhi keperluan regulatori di sisi undang-undang, keperluan perakaunan atau untuk melindungi kepentingan Kumpulan.
  3. Kumpulan tidak menawarkan sebarang kemudahan dalam talian bagi anda untuk memadam Data Peribadi yang dipegang oleh Kumpulan.

F. BAGAIMANAKAH KAMI MENGENDALIKAN E-MEL DAN MESEJ "HUBUNGI KAMI"

  1. Kumpulan boleh megekalkan kandungan mana-mana e-mel atau "Hubungi Kami" atau mesej elektronik lain yang diterima oleh Kumpulan.
  2. Sebarang data peribadi yang terkandung di dalam mesej tersebut hanya akan digunakan atau didedahkan dengan cara yang dinyatakan dalam Notis Privasi ini.
  3. Kandungan mesej boleh dipantau oleh pembekal perkhidmatan atau pekerja-pekerja Kumpulan untuk tujuan termasuk pematuhan, pengauditan dan penyelenggaraan atau di mana penyalahgunaan e-mel disyaki.

G. DATA KOMUNIKASI ATAU PENGGUNAAN

  1. Melalui penggunaan perkhidmatan telekomunikasi anda untuk melayari Laman Web ini, data komunikasi anda (contohnya Alamat protokol internet) atau data penggunaan (contohnya maklumat awal, akhir dan tahap setiap akses, dan maklumat mengenai perkhidmatan telekomunikasi yang anda mengakseskan) dijanakan secara teknikal dan mungkin dipercayai berkaitan dengan Data Peribadi.
  2. Setakat terdapat satu keperluan yang menambat perhatian, pengumpulan, pemprosesan dan penggunaan data komunikasi atau data penggunaan anda akan berlaku dan akan dilakukan selaras dengan rangka undang-undang perlindungan privasi data yang terpakai.

H. DATA BUKAN PERIBADI DIKUMPUL SECARA AUTOMATIK

  1. Semasa anda melayari Laman Web ini, Kumpulan boleh secara automatik (iaitu, bukan melalui pendaftaran) mengumpul data bukan peribadi (contohnya jenis browser Internet dan sistem operasi yang digunakan, nama domain laman web dari mana anda datang, jumlah kunjungan, purata masa yang dihabiskan di laman web, muka surat yang dilihat).
  2. Kumpulan boleh menggunakan data ini dan berkongsi dengan yang lain di Kumpulan untuk memantau daya tarikan Laman Web ini dan meningkatkan prestasi atau kandungan mereka.

I. COOKIES

  1. Apabila anda melihat Laman Web ini, Kumpulan boleh menyimpan beberapa data pada komputer anda dalam bentuk "cookie" untuk mengiktiraf komputer peribadi anda secara automatik pada masa depan anda melayari.
  2. Cookies boleh membantu kami dalam banyak cara, contohnya, membenarkan kami menyesuaikan laman web untuk sepadan dengan minat anda atau menyimpan kata laluan anda untuk menyelamatkan anda setiap kali dari memasukkan semula.
  3. Jika anda tidak ingin menerima cookies, sila konfigurasi browser Internet anda untuk memadam semua cookies dari hard drive komputer anda, menyekat semua cookie atau untuk menerima amaran sebelum cookie disimpan.

J. PEMOHON-PEMOHON PEKERJAAN

  1. Maklumat peribadi yang diberikan berkaitan dengan permohonan untuk pekerjaan akan digunakan untuk menentukan kesesuaian anda bagi suatu jawatan dalam Kumpulan dan, sekiranya berkenaan, terma-terma pekerjaan atau pelantikan anda.
  2. Maklumat anda juga boleh digunakan untuk memantau inisiatif perekrutan Kumpulan dan dasar-dasar peluang yang sama.
  3. Butir-butir anda akan didedahkan kepada pihak ketiga untuk mengesahkan atau mendapat maklumat tambahan termasuk institusi pendidikan, majikan semasa/sebelumnya dan agensi rujukan kredit. Agensi rujukan kredit merekodkan carian tersebut dan anda boleh menghubungi kami untuk mengetahui agensi yang kami digunakan.
  4. Permohonan tidak berjaya akan disimpan untuk peluang pekerjaan yang sepadan dengan kemahiran anda pada masa akan datang.

K. KERAHSIAAN

  1. Data Peribadi yang dipegang oleh Kumpulan akan dirahsiakan menurut Notis Privasi ini selaras dengan mana-mana undang-undang terpakai yang berkuatkuasa dari semasa ke semasa.
  2. Sebarang pertanyaan, komen, cadangan atau maklumat selain daripada Data Peribadi yang dihantar atau diposkan kepada Laman Web ini, atau mana-mana bahagian Laman Web ini oleh pengunjung akan dianggap diberi kepada Kumpulan secara sukarela atas dasar tidak sulit dan tidak dimiliki.
  3. Kumpulan berhak untuk menggunakan, mengeluarkan semula, mendedahkan, menghantar, menerbitkan, menyiarkan dan/atau mengepos tempat lain maklumat tersebut secara bebas seperti yang dinyatakan dalam (C) di atas.

L. KESELAMATAN DATA PERIBADI

  1. Kumpulan menggunakan beberapa mekanisme untuk melindungi keselamatan dan integriti Data Peribadi anda.
  2. Bagi internet, malangnya, tiada penghantaran data melalui internet boleh dijamin sebagai selamat sepenuhnya. Oleh itu sementara Kumpulan berusaha untuk melindungi Data Peribadi itu, Kumpulan tidak dapat memastikan atau menjamin keselamatan sebarang Data Peribadi yang dihantar kepada Kumpulan dan individu berbuat demikian atas risiko sendiri. Sebaik sahaja mana-mana Data Peribadi menjadi milikan Kumpulan, Kumpulan akan mengambil langkah-langkah yang munasabah untuk melindungi maklumat daripada penyalahgunaan dan kehilangan dan daripada akses, pengubahsuaian atau pendedahan yang tidak dibenarkan.
  3. Nama pengguna dan kata laluan mungkin mustahak untuk anda menggunakan beberapa bahagian Laman Web ini. Untuk perlindungan anda sendiri, Kumpulan memerlukan anda untuk merahsiakan dan menukar kata laluan anda secara kerap (jika perlu).

M. PENGHUBUNG

  1. Laman Web ini mungkin mengandungi penghubung ke laman dan halaman lain. Dengan mengaktifkan suatu penghubung, seperti contohnya dengan mengklik pada panji pengiklan, anda meninggalkan Laman Web ini dan Kumpulan tidak melaksanakan kawalan ke atas mana-mana Data Peribadi atau apa-apa maklumat lain yang anda berikan kepada mana-mana entiti lain selepas anda meninggalkan Laman Web ini.

N. HAK AKSES KEPADA DATA PERIBADI

  1. Di bawah Akta, anda mempunyai hak akses kepada Data Peribadi anda yang dipegang oleh Kumpulan atas pembayaran fi yang ditetapkan dan memohon pembetulan Data Peribadi yang tidak tepat, tidak lengkap, mengelirukan atau tidak dikemaskinikan.
  2. Jika anda mempunyai sebarang soalan mengenai Notis Privasi ini atau jika anda ingin memohon akses kepada Data Peribadi anda atau jika anda ingin membetulkan Data Peribadi anda atau jika anda ingin menarik balik persetuan anda kepada Kumpulan bagi pemprosesan Data Peribadi anda bagi tujuan seperti yang dinyatakan dalam (B) di atas atau untuk pemindahan Data peribadi anda kepada pihak-pihak yang dinyatakan dalam (C) di atas, anda boleh menghantar permohonan anda secara bertulis ke alamat berikut:
  3. Ketua Hal Ehwal Awam Kumpulan
    Electrified Double Track Project,
    Lot 52-58, Jalan SS22/21,
    Damansara Jaya,
    47400 Petaling Jaya,
    Selangor Darul Ehsan, Malaysia.
    Emel: 2THelp@2t.com.my

  4. Kumpulan berhak untuk mengenakan bayaran yang munasabah untuk memproses sebarang permohonan akses data.

O. PENGUBAHAN KEPADA NOTIS PRIVASI

  1. Kumpulan berhak untuk meminda Notis Privasi ini dari semasa ke semasa tanpa memberi notis terlebih dahulu. Kumpulan menasihatkan supaya anda menyemak Notis Privasi ini denganu tetap.
 

 


 
MMC-Gamuda Joint Venture Sdn Bhd © Copyright Protected. Powered by Orangutan Solutions. Privacy Notice | Disclaimer Notice